Trouwen in Italië

Wil je trouwen in Italie? Bekijk de 3 meest populaire bestemmingen! Trouwen in Italië is waar veel bruidsparen van dromen. Het land is prachtig, het eten en de wijnen heerlijk, het zonnetje lacht je tegemoet en de bevolking gepassioneerd en is dol op de liefde! Het is daarom leuk om er dan ook echt een giornata particolare, bijzondere dag, van te maken. Wat zou er nu mooier zijn dan deze dag te beleven in la bella Italia, het land van la dolce vita, het land van de liefde?

Bruiloft in Italië

Om te trouwen in Italië kun je kiezen uit tal van prachtige trouwlocaties. Italië is een land met een grote variëteit in landschap en cultuur. Het heeft die bijzondere mix van traditie en levensstijl (La Dolce Vita!) waar vele verliefde stellen voor vallen. Het land biedt dan ook veel verschillende mogelijkheden bij het kiezen van de perfecte trouwlocatie om te trouwen in Italië: de bergen, de meren, de kust, de steden of het binnenland. Elke regio heeft haar eigen karakteristiek voor wat betreft landschap, keuken en klimaat.

Door de jaren heen hebben we al veel Italiaanse bruiloften georganiseerd op een groot aantal prachtige trouwlocaties. Inmiddels hebben we een brede selectie locaties in ons aanbod. Van een indrukwekkend kasteel tot een authentiek rustiek Toscaans boerderijtje. Alles kan voor de Italiaanse bruiloft van jullie dromen!

Willen jullie trouwen in Italië en hebben jullie zelf het oog laten vallen op een idyllisch stulpje of een plek met goede herinneringen?

Bruiloft in italie

Onze top 3 trouwlocaties in Italië van het afgelopen trouwseizoen:

Om te trouwen in Italië waren onderstaande regio’s dit jaar het meest populair:

1) Gardameer 2) Le Marche 3) Toscane

Gardameer

Het meest bekende van alle meren in Italie, het grootste Italiaanse meer ook. Denk: Pittoresk ommuurde stadjes met smalle straatjes die uitkomen op het meer maken prachtige trouwlocaties zoals: Lazise, Malcesine, Torri del Benaco en Sirmione. Een groot pluspunt van het Gardameer is de goede bereikbaarheid. Via het vliegveld van Verona, maar ook per auto vanuit Nederland is het goed te doen. Een andere kenmerkende factor is natuurlijk het water. Geweldig om na de ceremonie op een boot te stappen voor een tochtje over het indrukwekkende meer. Voor velen heeft het Gardameer een grote nostalgische waarde omdat ze er vroeger met het gezin op vakantie gingen. Voor de meeste van de bruidsparen die ervoor kiezen om aan het Gardameer te trouwen is dit het geval.

Le Marche

Le Marche werd altijd een beetje overschaduwd door haar populaire zus ter westerzijde, Toscane. Maar dat lijkt nu verleden tijd. Le Marche heeft net zo veel prachtigs te bieden als Toscane, met als prettig bijeenkomstigheid de fijne kust met prachtige zee, met op veel plekken ‘Bandiera blu’ (de blauwe vlag voor schoon zwemwater). Dan zijn er nog de mooie stadjes, fijne wijnen, aardige mensen, natuurschoon, heuvelachtige vergezichten. Kortom: een aanrader!

Toscane

Trouwen in Toscane is super romantisch. Of u nu een agriturismo of een luxe villa zoekt.

Met zijn prachtige omgeving en de heerlijke Italiaanse sferen kan deze locatie niet anders dan aan al jouw verwachtingen voldoen. Duur? Het hoeft helemaal niet duurder te worden dan een bruiloft in ons eigen land.

Alleen de reis – en daarmee ook de drempel voor anderen om te komen – is misschien een puntje van aandacht. Maar ook dat moet geregeld kunnen worden.
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart