Trouwen en baby’s…

Een bruiloft en een liefdesbaby: gefeliciteerd, twee onvergetelijke momenten, dus dubbel feest! Met deze drukke en emotionele momenten in aantocht is het wel verstandig dat je met een aantal dingen rekening houdt. Maar dat maakt een bruiloft niet minder leuk. Hoe mooi is het dat je deze twee bijzondere momenten kunt combineren. Wij geven je graag 3 tips als je de bevalling van je baby ongeveer samenvalt met je trouwdag.

Vroeger kozen vrouwen er vrijwel altijd voor om eerst te trouwen en daarna pas een poging te doen om zwanger te raken. Tegenwoordig gaat het al lang niet meer altijd in deze volgorde. Het kan dan ook zo zijn dat je trouwt terwijl je met een zwangere buik rondloopt. Dit lijkt misschien een beetje onhandig, maar het kan ook juist heel mooi zijn! Ga jij binnenkort trouwen en ben je zwanger? Of ben je net bevallen van je baby voor je mooiste dag? Dan kun je deze tips en informatie vast goed gebruiken! Zwanger zijn op je bruiloft hoeft helemaal geen probleem te zijn. Want wat zijn sommige zwangere bruiden prachtig! Wel zul je met een aantal dingen rekening moeten houden bij het plannen van de bruiloft zodat alles soepel verloopt en je vooral veel kunt genieten op jullie trouwdag.

Tip 1 Uitgerekende datum en Trouwdag

De trouwdatum moet minstens acht weken van de uitgerekende datum liggen. De baby kan immers maar zo besluiten om twee weken later te komen en voor je herstel na de bevalling moet je toch echt wel rekening houden met zes weken. Vooral wanneer je een keizersnee krijgt. Je wil natuurlijk wel weer lekker in je vel zitten en echt kunnen genieten van je trouwdag. Daarbij heb je tegen die tijd ook je kraamtranen weer onder bedwang, de hele dag huilen staat namelijk ook niet zo gezellig.

Trouwen en baby

Tip 2 Trouwjurk

Gelukkig hoef je als je zwanger bent, nog steeds niet in een ’tent’ te trouwen. De nauwsluitende jurken zullen je alleen moeten laten voor wat ze zijn, maar verder zijn er veel mooie opties. Beslis als eerste of je je buik wilt camoufleren of er juist mee wil pronken, dan ben je al een heel eind op weg naar jouw droomjurk. De A-lijn en het Empire model zijn erg geschikt als je zwanger bent. Wees overigens niet bang dat je jurk niet meer past als je buik blijft groeien. Elk bruidsmodewinkel weet hoe ze hiermee om moeten gaan, vertel daarom wel altijd dat je zwanger bent.

Tip 3 Naam baby

Je achternaam veranderen als je gaat trouwen? Het is iets om over na te denken. Een verandering die gezien de eeuwenoude tradities enigszins voor de hand liggend is, maar het hoeft natuurlijk niet! Waar vroeger na het huwelijk de achternaam van de vrouw automatisch werd veranderd naar de achternaam van de man, ben je vandaag de dag vrij om zelf de beslissing te maken! Stof tot nadenken dus, maar welke mogelijkheden heb je allemaal als het gaat om het veranderen van je achternaam als je gaat trouwen? En welke achternaam kies je voor je baby? Voordat je over de achternaam van je baby nadenkt, is het wellicht een goed idee dat je al weet welke naam je baby krijgt! Je kunt veel namen inspiratie opdoen bijvoorbeeld op babynamenoverzicht.nl of alle babynamen.nl

Ongetwijfeld zijn er nog veel meer tips, en zaken waar je rekening mee moet houden op je trouwdag als je zwanger bent. Daar vertellen we je graag meer over in onze andere blogartikelen!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart