Een bohemian bruiloft organiseren? Dit zijn de beste tips!

 Zijn jij en je partner gek op kleuren, bloemen en een ontspannen sfeer? En gaan jullie elkaar binnenkort het jawoord geven? Dan is een bohemian bruiloft echt iets voor jullie. Het is dan ook niet voor niets zo dat dit thema vaak wordt gekozen voor een bruiloft. Als jullie dit helemaal zien zitten, is het natuurlijk goed om hier rekening mee te houden in de bruiloftsplanning. Benieuwd hoe je het beste een bohemian bruiloft kunt organiseren? Wij helpen je hierbij op weg en zetten wat tips op een rij!

 Zijn jij en je partner gek op een ontspannen sfeer? Dan is een bohemian bruiloft echt iets voor jullie. Wij helpen je hierbij op weg me tips!

Geschikte trouwlocatie

Bij een bohemian bruiloft hoort natuurlijk een geschikte trouwlocatie die goed bij deze stijl past. Het zoeken naar de trouwlocatie is een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning. Het is dan ook handig om hier ruim van tevoren mee te beginnen. Maar aan wat voor soort locatie zou je kunnen denken als we het hebben over een bohemian bruiloft? Denk eens aan veel groen, houten elementen en natuurlijke materialen. Een rustige, maar warme trouwlocatie die vrijwel direct sfeer geeft. Op zoek naar toffe trouwlocaties? Dan moet je echt even een kijkje nemen bij Weddingspaces.

Bohemian jurk

Als bruid is het natuurlijk fantastisch om een echte bohemian look te creëren op de grote dag. En wat heb je daarvoor nodig? Natuurlijk een trouwjurk! Bij een bohemian trouwjurk zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een lange, elegante jurk met gehaakte elementen of met kant. Je zou kunnen kiezen voor een spierwitte bohemian jurk, maar we zien ook regelmatig deze stijl jurken in bijvoorbeeld een kleur als champagne of crème.

Trouwkaart in stijl

Een trouwlocatie in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of ergens anders uitgezocht die volgens jou en je partner perfect past bij een bohemian wedding? En ook al een geschikte outfit uitgekozen? Top, dan is het tijd voor het volgende onderdeel waar je aan kunt denken bij zo’n stijl wedding. Waar je de bohemian stijl dan in de planning al kunt laten terugkomen, is in de trouwkaart. Dit is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning. Het is goed mogelijk om de trouwkaart helemaal in bohemian stijl te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van eco papier en motieven met bloemen of andere natuurlijke elementen. De trouwuitnodigingen worden zo vast bijzonder!

Bohomian accessoires

Naast een mooie trouwjurk in bohemian stijl, is het natuurlijk ook goed om na te denken over de accessoires. Als bruid zou je hier bijvoorbeeld kunnen denken aan een bloemenkrans. Zowel jij als je partner zou er echter ook voor kunnen kiezen om grote, kleurrijke sieraden te dragen. Dit past namelijk perfect bij het thema. Ook een hangmat past perfect in een bohemian bruiloft thema. Hoe gaaf is het om op de feestlocatie een hangmat neer te hangen, waar je gasten lekker even in kunnen chillen? Ook leuk als fotohoekje! Mocht je op de locatie nu geen mogelijkheid hebben om een hangmat op te hangen, dan kun je wellicht een hangmatstandaard regelen, waar je je hangmat in op kunt hangen.

Bohomian decoratie

Bij een bohemian bruiloft speelt de decoratie een grote rol. Met behulp van decoratie kun je er tenslotte voor zorgen dat de stijl van de bruiloft goed naar voren komt. Maar waar kun je aan denken als we het hebben over boho decoratie? Vintage meubels, bloemen, dromenvangers, lampionnetjes: het behoort allemaal tot je mogelijkheden. Je kunt hier dan ook flink mee uitpakken!

Bovenstaande stappen zijn belangrijk om te ondernemen als je een bohemian bruiloft wilt organiseren. Deze tips kunnen je dan ook alvast een heel eind op weg helpen. Stop er voldoende tijd en moeite in, dan gaat die themabruiloft vast fantastisch worden!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart