Trouwfilms voor inspiratie

Het klinkt niet voor de hand liggend, maar trouwfilms kunnen wel degelijk als inspiratie dienen voor je eigen bruiloft. Is ook nog eens origineel! Je kiest gewoon een film waarin de trouwpartij je aanstond, je kijkt de film nog een keer en schrijft daarna op welke dingen je meeneemt in je eigen bruiloft. Je kopieert natuurlijk niet de hele film, je mengt wat dingen met elkaar. We geven je een paar ideeën.

My Big Fat Greek Wedding In deze film zie je een traditionele Griekse bruiloft: veel blauw en wit kleurgebruik, veel eten, een grote, witte jurk. Familie is bij Griekse bruiloften heel erg belangrijk; ook een mooi uitgangspunt.

Sex & The City 1 In de eerste Sex & the City film kun je inspiratie halen uit twee bruiloften. We laten even in het midden waarom, voor de mensen die de film nog niet hebben gezien. De eerste bruiloft in de film is er één die overdadig is: alles is tot in de puntjes verzorgd, ontworpen en getimed. Daarbij hoort natuurlijk een prachtige jurk en een weloverwogen keuze van de trouwplaats. In dit geval een oude, karakteristieke bibliotheek. Dus: wil je alles in stijl, neem dan een voorbeeld aan deze trouwerij. De tweede bruiloft in deze film is een stuk soberder. Ook niet erg: het gaat er immers om dat je eeuwige trouw belooft aan degene met wie je oud wilt worden. Een simpel jurkje en een korte ceremonie op het gemeentehuis is alles wat de dag aanduidt. Ook inspirerend dat een stel met zo’n simpele dag zo gelukkig kan zijn.

Meer trouwerij-inspiratie uit films? Op deze website vind je nog een Top 10 van trouwfilms!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart