Top 10 trouwkaart met foto tips

Tien supertips voor je eigen trouwkaart met foto. Dus ben je bezig met de voorbereidingen van je huwelijk en verstuur je binnenkort je trouwkaart? Dan is het leuk om je trouwkaart uniek te maken met een eigen foto! Wij verzamelden daarom 10 leuke ideeën voor een trouwkaart met foto en helpen  je graag bij hoe je deze maakt!

We delen het graag voor je op in een paar tips voor je Save the Date kaart, je verlovingskaart en je trouwkaarten…

Tip 1 Save the date kaart datum op schoenen

Save the dates zijn kaarten die je al een paar maanden voor jullie bruiloft op de post kunt doen. Deze kaarten zijn meestal wat simpeler dan de echte trouwkaarten en draaien vooral om de datum van jullie bruiloft. Save the date op schoenen

Save the date met schoenzolen Zoek je een grappige manier om je trouwdag aan te kondigen? Maak dan een foto met de datum op jullie schoenzolen! Verf de datum op jullie schoenzolen en maak de foto als de verf droog is. Geef de foto in onze kaartmaker nog een leuk kader en schrijf er de tekst ‘Save the date!’ of jullie trouwdatum op.

Eerst je verlovingskaart maken?

Tip 2 Verlovingskaart met vingers

Fotokaart met vingers Dit is een leuke manier om je trouwdag aan te kondigen en het is ook nog eens erg makkelijk om uit te voeren! Kruis je linker wijsvinger en middelvinger en maak er twee mensjes van met gezichtjes en armpjes. Voor het mannetje kun je nog een snor en een hoedje toevoegen en het vrouwtje maak je met kleine wimpertjes. Maak de foto vervolgens voor een mooie achtergrond en maak de kaart af met een leuke tekst of jullie trouwdatum!

Tip 3 Trouwkaart papa en mama gaan trouwen

Als je al kindjes hebt op het moment dat je gaat trouwen, wil je hen uiteraard bij dit bijzonder moment in jullie leven betrekken. Dat kan op heel veel manieren, van save-the-date kaart tot de huwelijksfoto’s.  Ook kun je in teksten helemaal rekening houden met je kinderen.

Papa en mama gaan trouwen

Trouwkaart mama en papa gaan trouwen

Tip 4. Kinderen op jullie trouwkaart

De trouwdag is een erg spannende dag voor jullie, maar het zal ook indruk maken op jullie eventuele kinderen! Betrek ze daarom in de voorbereidingen met een trouwkaart met foto van de kinderen! Deze foto maak je heel eenvoudig op het strand. Trek dus jullie leukste kleren aan en regel een fotograaf. De foto’s van de fotoshoot kun je natuurlijk ook gebruiken voor je save the date kaarten of bedankkaartjes.

Bijgaande tekst kan zijn:

Bij deze kondig ik aan, dat mijn papa en mama trouwen gaan. Op 20 juni 2020 staan zij hand in hand, in het gemeentehuis voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Waar ik ze de ringen mag geven, voor de rest van hun hele leven. Om deze dag te vieren lijkt het mijn papa en mama fijn, als u hierbij aanwezig wilt zijn. 

5. Trouwkaart met hartjes

Een trouwkaart met hartjes verstuur je met deze foto! Veel klassieke en hippe trouwkaarten laten ergens het symbool van de liefde terug komen… Combineren met eigen foto maakt de kaart natuurlijk heel persoonlijk. Je bruiloftsgasten zullen je trouwkaart vervolgens met een glimlach lezen!

Save the date met gouden hartjes

6. Trouwkaart met rekensom

Met deze trouwkaart laat je aan iedereen weten dat je van elkaar houdt! Maak van karton of hout een plusteken, een minteken en een hartje. Verf ze in twee of meerdere kleuren en hang ze op aan je buitenmuur of schutting. Maak vervolgens een foto met een statief en plaats deze op jullie fotokaart. Jullie namen in een mooi lettertype maken het helemaal af.

7. Trouwkaart met close-upfoto’s

Een origineel fotokaart idee is ook deze kaart met close-upfoto’s! Maak foto’s van jullie gezicht, handen en voeten en plak deze onder elkaar in de kaartmaker. Zet er nog een leuke tekst bij of laat de foto voor zichzelf spreken.

8. Fotokaart met datumslinger

Voor deze trouwkaart heb je alleen maar een slinger met jullie datum nodig. Zoek een mooie plek uit, trek feestelijke kleren aan en laat de zelfontspanner jullie foto maken. De lege ruimte tussen jullie in is trouwens een goede plek om nog wat tekst neer te zetten, zoals ‘Save the date’ of jullie namen.

9. Trouwkaart met strand Zijn jullie dol op het strand? Maak dan een trouwkaart met foto met jullie handen! Het leukste is dan ook als je de trouwringen in het zand drukt, zodat het lijkt alsof jullie deze dragen. Maak je trouwkaart af met jullie namen, de datum of een leuke tekst.

10. Trouwringen in het zand Als jullie gaan trouwen op het strand is dit een leuke verwijzing naar jullie thema. Je hoeft hiermee enkel twee grote handen zand bij elkaar te houden en de verlovingsring in het midden te plaatsen. Hebben jullie een ander thema, zoals een winterbruiloft? Leg de ring dan bijvoorbeeld in (nep)sneeuw!

Originele trouwkaart met foto Met deze 10 ideeën versturen jullie een leuke trouwkaart met foto! Je kunt daarbij beginnen met een blanco kaart of een mooie trouwkaart kiezen van een van onze designers. Je kunt in veel gevallen ook kiezen voor een collectie kaarten, zodat je de Save the Date, Trouwkaart en Bedankkaartjes in dezelfde stijl kunt laten maken. Hoe breng jij je gasten op de hoogte van jullie grote dag?
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart