Tips voor een originele trouwkaart met foto waar je nog niet aan gedacht had!

Een trouwkaart wordt nog persoonlijker en stiekem ook leuker met een foto. Weten jullie al wat voor foto jullie op de trouwkaart willen zetten? Als dat niet het geval is, kijk hier dan eens voor ideeën voor de foto op jullie trouwkaart. Wanneer jullie kiezen voor een foto zijn er wel een aantal zaken die erg belangrijk zijn. Het lijkt heel simpel een originele trouwkaart met foto ontwerpen, maar in realiteit kan het resultaat soms tegenvallen. Ga teleurstelling tegen door onderstaande tips in acht te nemen. Op die manier krijgen jullie echt de meest originele trouwkaart met foto! En natuurlijk kunnen jullie de trouwkaart heel makkelijk verder ontwerpen bij Kaartje2go!

originele trouwkaart met foto

Tip 1: Let op de belichting!

De belichting is bij elke foto erg belangrijk. Misschien heb je zelf weleens een foto gemaakt met ontzettend veel tegenlicht waardoor je de personen die op de foto stonden helemaal niet meer zag. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk zodat je (bij wijze van spreken) honderden foto’s kunt maken. Daar zit dan vast wel een goede tussen! Maar het zal jullie veel tijd schelen als je van tevoren goed naar de inval van het licht kijkt. Zorg er sowieso voor dat je niet tegen het licht in fotografeert.

Maken jullie de foto buiten? Een foto in de stralende zon is natuurlijk mooier dan wanneer het zwaar bewolkt is. Als jullie de foto op een overdekte locatie maken, zorg er dan voor dat je voldoende licht hebt. Een donkere foto met veel schaduwen is niet heel romantisch.

originele trouwkaart met foto

Tip 2: Kies voor een hoge resolutie

Op je beeldscherm ziet elke foto er goed uit. Laat je de foto daarna afdrukken dan kan het soms weleens tegenvallen. Oorzaak: een te lage resolutie waardoor de foto er korrelig en onscherp uitziet. Een perfecte trouwkaart met foto bestaat uit een foto van de hoogst mogelijk resolutie. Is de grootte van jullie trouwkaart 10×15 centimeter, kies dan voor een resolutie van minstens 300ppi. Denk eraan: hoe groter jullie trouwkaart hoe hoger de resolutie moet zijn!

Tip 3: Past de foto bij de stijl van jullie bruiloft?

Iedere bruiloft heeft een stijl of een bepaald karakter. Ook die van jullie! Zelfs wanneer jullie hebben gekozen voor ‘gewoon’ een mooie bruiloft dan hebben toch een stijl, namelijk ‘casual’. Andere stijlen zijn bijvoorbeeld klassiek, formeel, informeel, landelijk, vintage of uitbundig (denk aan veel kleur en bloemen). Tegen de tijd dat jullie aan de trouwkaarten gaan denken, hebben jullie vast al een goed idee over hoe jullie dag eruit gaat zien. Laat deze stijl dan terugkomen in de kaart. Maak een spontane foto als jullie een ‘luchtige’ bruiloft hebben. Kies aan de andere kant voor een statige foto als jullie huwelijk formeel is. Hebben jullie een dresscode? Dan is het al helemaal belangrijk om diezelfde dresscode of de stijl ervan terug te laten komen op jullie originele trouwkaart met foto.

originele trouwkaart met foto

Tip 4: Let op met fotobewerking

Op de computer of op Instagram (bij Kaartje2go kunnen jullie de foto ook uploaden van social media) zijn de manieren voor fotobewerking eindeloos. Zo kun je al snel kiezen uit tientallen filters en een special effect. Dat is natuurlijk heel leuk, maar doet niet altijd de foto ten goede. Zeker niet wanneer deze nog afgedrukt moet worden. Het beste is om een specialist in te schakelen voor de fotobewerking.

Gratis proefdruk van je originele trouwkaart met foto bij Kaartje2go

De beste manier om een voorproefje te krijgen van jullie originele trouwkaart met foto is een proefdruk. Bij Kaartje2go kun je geheel gratis een proefdruk aanvragen. En bij ons is gratis ook echt gratis, dus ook geen verzendkosten. Is de trouwuitnodiging niet naar wens, dan kunnen jullie hem gewoon weer aanpassen. Hebben jullie vragen aan de hand van de proefdruk of vragen over het ontwerp? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch (doordeweeks zijn wij tot 22.00 uur bereikbaar) of via de e-mail.

Win een bruidstaart bij Kaartje2go

Bestel nu jullie trouwkaarten of save the date kaarten en maak kans op een bruidstaart ter waarde van €300,-. Mee doen? Schrijf je hier in!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart