Ideeën voor foto trouwkaart en meteen ontwerpen

Het moment is aangebroken om eens na te gaan denken over de trouwkaarten. Misschien hebben jullie al een beetje op internet gezocht. Het zal vast opgevallen zijn dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor een originele trouwkaart. Je kunt een trouwkaart laten ontwerpen, een originele trouwkaart uitkiezen op een website zoals Kaartje2go of zelf een kaart ontwerpen met foto. Ook dat is mogelijk bij Kaartje2go. Als je kiest voor een trouwkaart met foto weet je zeker dat je een zeer originele en persoonlijke trouwuitnodiging hebt. De grote vraag is dan nog: wat voor foto? Lees hier onze ideeën voor foto trouwkaart.

Ideeën voor foto trouwkaart: waar te beginnen?

Hebben jullie al enige idee wat voor foto jullie op de trouwkaart willen laten prijken? Soms is het bedenken van een leuke foto moeilijker dan je in eerste instantie denkt. Er zijn namelijk zo ontzettend veel mogelijkheden. Waar moet je beginnen? Het eerste wat belangrijk is, is dat jullie de soort foto overheen laten komen met de stijl van jullie bruiloft. Hebben jullie een klassieke en formele bruiloft? In dat geval is een ingetogen foto beter. Is jullie bruiloft heel luchtig, spontaan en informeel? Kies dan voor een foto die ook spontaan en informeel is.

Poses die je kunt aannemen

Het volgende waar aan gedacht kan worden is de pose die jullie gaan innemen. Ook hierbij is het goed om de stijl van jullie bruiloft in het achterhoofd te houden. Onderstaand een aantal voorbeelden van verschillende poses die jullie kunnen aannemen op de foto.

Romantische poses

Houden jullie wel van een flinke portie romantiek en is dat ook iets waar jullie om bekend staan? In dat geval is het leuk om dit terug te laten komen op de foto van jullie trouwkaart. Kijk elkaar bijvoorbeeld eens diep in de ogen zoals hieronder. Het is wel handig om iemand anders de foto te laten nemen! Andere romantische poses zijn bijvoorbeeld elkaar innig omhelzen of een kus geven. Let er wel op dat het overtuigend overkomt op de kaart en jullie liefde echt voelbaar is.

foto trouwkaart

trouwkaart foto

Spontane poses

Hebben jullie een lekkere ontspannen en informele bruiloft, dan is een spontane pose op de trouwkaart erg geschikt. In deze poses hoeven jullie niet heel serieus te kijken, maar vooral heel blij. Jullie gaan immers trouwen!

spontane foto trouwkaart

poses trouwkaart

Casual foto’s

Is een formele bruiloft echt niet jullie ding? Houden jullie het liever casual en luchtig? Laat dan deze sfeer doorklinken in de trouwkaart door een casual foto te gebruiken.

casual trouwkaart

Waar gaan jullie de foto maken?

Naast een leuke foto is het uiteraard belangrijk om te bedenken waar jullie de foto gaan maken! Locaties kunnen zijn:

  • bij jullie thuis (vooral leuk bij een casual bruiloft);
  • op de bruiloftslocatie (zeker wanneer jullie een formeel huwelijk hebben in een kasteel of slot);
  • in de natuur zoals in het bos, park of jullie favoriete plekje;
  • op een plek die veel voor jullie betekent.

Jullie kunnen er ook voor kiezen om de foto ergens te maken waar een witte achtergrond is of een achtergrond die één kleur heeft. Bij Kaartje2go is het mogelijk om de foto later geheel aan te passen en jullie trouwkaart verder af te maken met afbeeldingen en tekst. Zie onderstaand voorbeeld.

foto trouwkaart

Andere ideeën voor foto trouwkaart

Het is natuurlijk ook mogelijk om een andere foto op de trouwkaart te zetten dan een foto van jullie samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie foto van jullie trouwringen (als die al in huis zijn).

foto trouwkaart

Wat ook heel leuk is, is  een foto maken met een special effect of maakt gebruik van spiegelingen. Is één van jullie toevallig een amateur fotograaf of een fervente ‘Instagrammer’? Laat je inspiratie stromen en leef je vooral uit. Meer ideeën voor foto trouwkaart kunnen jullie opdoen op onze pagina met trouwkaarten. Onderstaand twee leuke voorbeelden van foto’s die nét even wat anders zijn.

foto trouwkaart

foto trouwkaart

Ontwerp je trouwuitnodiging bij Kaartje2go

Als jullie de perfecte foto hebben gemaakt voor jullie trouwuitnodiging kunnen jullie meteen aan de slag bij Kaartje2go. In een paar simpele stappen hebben jullie zo de trouwkaart ontworpen. Begin met het uploaden van de foto. Denk vervolgens na over de tekst en ‘versier’ de kaart met extra afbeeldingen, foto’s of kaders.
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart