Bijzondere trouwlocaties: 5 unieke plekken om te trouwen

Steeds meer koppels kiezen ervoor om op een unieke plek te trouwen in plaats van een traditionele locatie, zoals in de kerk. Een unieke locatie is vaak een stuk intiemer en persoonlijker. Bovendien zijn er steeds meer bijzondere plekken beschikbaar om te trouwen, dus er is vast en zeker een plek die perfect bij jullie past! Wij hebben vijf unieke trouwlocaties voor je op een rijtje gezet.

1. Trouwen in een kasteel

Een kasteel is een perfecte plek om te trouwen voor koppels die van romantiek houden. Het is een unieke en bijzondere locatie, en je kunt er zeker van zijn dat je trouwdag een onvergetelijke ervaring zal worden. Een kasteel is natuurlijk ook de perfecte plek voor de fotoshoot tijdens je trouwdag. In Nederland zijn er verschillende kastelen waar je kunt trouwen, op internet kun je er dus vast en zeker eentje vinden bij jou in de buurt.

2. Trouwen in je eigen tuin

Unieker wordt het niet: trouwen in je eigen tuin! Het kan echt, maar je moet er vooraf wel het een en ander voor regelen. Je moet namelijk een vergunning aanvragen bij de gemeente om in je eigen tuin te mogen trouwen. Als dit rond is, heb je wel een enorm bijzondere en unieke plek te pakken. Natuurlijk moet je tuin hier wel op ingericht zijn. Het meest ideale is een prachtige, grote tuin met een ruime terrasoverkapping, zodat jullie ook eventueel daaronder kunnen trouwen, mocht het weer wisselvallig zijn. Versier de terrasoverkapping met ballonnen, slingers, bloemen of wat je dan ook mooi vindt, zodat het écht een trouwlocatie wordt waar jullie beiden blij van worden. Een leuk extraatje? Richt een gezellig hoekje in voor kinderen. Denk aan een hangmat, spelletjes en een tafeltje met ranja en lekkers.

3. Trouwen in een museum

Musea zijn steeds vaker een populaire trouwlocatie. Je kunt kiezen voor een klassiek museum, zoals het Rijksmuseum, of voor een modern museum, zoals het NEMO Science Museum. Het voordeel van trouwen in een museum is dat je je trouwdag een heel bijzondere en unieke sfeer kunt geven. Veel musea hebben een mooie grote zaal beschikbaar waar je je bruiloft zou kunnen houden.

4. Trouwen op een boot

Geen last van zeeziekte en juist enorm liefhebber van boottochtjes? Dan is dit absoluut jullie ding! Trouwen op een boot, hoe bijzonder is dat?! Je kunt bijvoorbeeld trouwen op een sloep, een skûtsje of zelfs een zeilboot of een jacht. Wellicht wel goed om voor de meest belangrijke gasten te checken of zij ook geen last hebben van zeeziekte, zodat je zeker weet dat iedereen optimaal kan genieten van jullie bijzondere moment.

5. Trouwen op het strand

Trouwen op het strand is in de zomer fantastisch. Vol in de natuur en ook kun je mooie foto’s maken op het strand. Als het weer mooi weer is, is het natuurlijk extra fijn om te trouwen op het strand. Er zijn verschillende stranden in Nederland waar je kunt trouwen en daarna kunnen jullie je feestje mooi doorzetten naar een gezellige strandtent.

Hopelijk hebben wij je inspiratie kunnen geven voor de meest unieke trouwlocaties. Veel plezier!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart