Vijf tips om de perfecte bruidsschoenen te vinden

Nadat je de perfecte bruidsjurk hebt gevonden wil je er natuurlijk ook geweldige schoenen onder. Je wil mooie schoenen, maar ook schoenen waar je de hele dag op kan lopen. Daarom vijf tips zodat jij de perfecte bruidsschoenen kan vinden!

Nadat je de perfecte bruidsjurk hebt gevonden wil je er natuurlijk ook geweldige bruidsschoenen onder. Lees hier onze tips om ze te vinden.

#1 kies jouw eigen hoogte hak

Misschien wel de allerbelangrijkste tip van deze vijf. Jouw bruidsschoenen moeten namelijk wel comfortabel zijn. Je wil de schoenen niet alleen dragen tijdens de ceremonie, maar ook op het feest ermee kunnen dansen. Kies daarom een hak die je kan vergelijk met de hakken die je normaal ook draagt. Draag jij geen hakken? Kies dan voor een klein hakje van maximaal 2 centimeter hoog. Dat geeft wel het “hak” gevoel, maar zorgt er voor dat je nog gewoon kan lopen. Kies je een te hoge hak dan gaan jouw tenen gegarandeerd pijn doen! Kijk je naar bruidsschoenen, check dan eerst de hak!

#2 Neem een stukje bruidsstof mee!

Bij de bruidswinkel kan je ook een stukje stof mee krijgen. Zo kan je goed checken of de accessoires die je koopt bij je jurk passen. Een crèmekleurige schoen onder een geheel witte jurk is niet zo mooi. En daarbij is het ene wit de ander niet. Neem daarom een stukje stof mee en leg die bij jouw bruidsschoenen. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur kiest die onder jouw bruidsjurk past!

#3 Kies de juiste stijl!

Ik ken iemand die liep met croccs onder haar bruidsjurk. Ze heeft de hele dag op wolkjes gelopen, maar op de foto’s vond ik dat er toch wel gek uitzien. Hoewel je schoenen niet de hele dag te zien zijn, vind ik wel dat ze bij je jurk moeten passen. Kijk daarom vooral naar de stijl van je jurk en welke schoenen  erbij passen. Heb je veel motiefjes? Dan zou ik voor een effen schoen gaan. Maar is jouw jurk heel glad, dan kan je misschien wel uitpakken met een leuk motiefje. Heb je een moderne jurk? Dan zou ik lekker voor een pump gaan. Maar bij een prinsessenjurk hoort toch echt een “glazen” muiltje!

#4 Check de pasvorm

Om comfortabele schoenen te hebben moet je zeker ook kijken naar de pasvorm. Brede voeten passen namelijk niet in een schoen die puntsgewijs loopt. Daarentegen zijn smalle voeten niet geschikt voor een aantal schoenen. Kijk vooral welke schoenen je thuis hebt staan. Waar loop je lekker op en welke vorm hebben ze? Ga dan voor een bruidsschoen die erop lijkt. Dan weet je zeker dat je een schoen hebt die lekker zit.

#5 volg je hart

Misschien nog wel het allerbelangrijkste…. Volg je hart. Net als bij je jurk kan je bij je schoen het “Ja” effect hebben. Daarom is mijn allerbelangrijkste tip “Volg je hart”. Jij weet echt wel welke schoen je lekker vindt zitten. Dus volg je hart en je gevoel. Dan weet ik zeker dat jij de perfecte bruidsschoenen gaat vinden! Laat je ons weten welke het is geworden? We wensen je een geweldige dag toe!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart