Tips voor het vinden van de perfecte trouwringen

Als je op zoek gaat naar trouwringen kan het aanbod aan ringen overweldigend zijn. Omdat je een trouwring doorgaans lang zult dragen, is het belangrijk om een trouwring te kiezen waar je lang van kunt genieten. Om je op weg te helpen bij het vinden van de perfecte trouwringen geven we je hieronder een aantal tips.

trouwring trouwringenKiezen voor een bestaande ring of een ring laten ontwerpen?

Bij een juwelier vind je een collectie aan standaard trouwringen van verschillende metalen zoals goud, zilver of platina. Als jullie speciale voorkeuren hebben voor trouwringen is een edel smederij zoals Bijzondere Trouwringen zeer geschikt. Deze is gespecialiseerd in het ontwerpen van trouwringen die voldoen aan jullie persoonlijke wensen. Bij deze edel smederij is het ook mogelijk om van een eigen ontwerp trouwringen te laten maken.

Kiezen van een stijl die bij jullie past

Wat je eigen stijl is, is zeer persoonlijk. Draag je vaker sieraden? Dan kun je vaak al zien naar welke stijl je voorkeur uit gaat. Hebben jullie niet dezelfde smaak? Dan kan het kiezen van trouwringen lastiger zijn. Je zou dan voor tijdloze trouwringen met een eenvoudig ontwerp kunnen gaan. Deze trouwringen passen bij andere sieraden en raken niet uit de mode. Zoeken jullie iets persoonlijks? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een trouwring met vingerafdruk. Hiermee draag je altijd iets van je geliefde bij je. Zoeken jullie originele trouwringen? Wellicht zijn grasringen of pleisterringen een optie.

Het kiezen van het juiste materiaal

Trouwringen zul je dagelijks gaan dragen voor de rest van je leven. Daarom is het goed om na te gaan of het materiaal dat je kiest, sterk en duurzaam is. Goud, platina, titanium en zirkonium zijn sterke en duurzame metalen en daarmee zeer geschikt om te gebruiken voor trouwringen. Ook kan het prettig zijn als een ring niet te zwaar aanvoelt. Zirkonium trouwringen zijn zeer licht in gewicht, maar toch heel sterk.

Neem de tijd om te beslissen

Wanneer je trouwringen gaat uitkiezen is het verstandig om op tijd zoek te gaan. Zodat jullie de tijd hebben om de juiste trouwringen te vinden. Wanneer jullie trouwringen willen laten ontwerpen door een edel smid kun je het beste een afspraak maken om de collectie te bekijken en jullie persoonlijke wensen te bespreken. Het is slim om 4 tot 6 maanden voor de bruiloft de trouwringen te bestellen. Zodat de trouwringen op tijd klaar zijn voor de grote dag.
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart