Hoe kies je de perfecte trouwjurk voor je bruiloft?

Het moment is daar…jij mag op zoek naar je perfecte trouwjurk! Wat een bijzonder en mooi moment! Maar misschien heb je al gemerkt dat de keuze enorm is en het wel erg lastig kiezen wordt als je geen idee hebt waar je blij van wordt. Daarom in deze blog drie tips om erachter te komen wat jouw ideale trouwjurk is, zodat de keuze iets beperkter wordt en jij weer waar je je op moet richten.

Het moment is daar...jij mag op zoek naar je perfecte trouwjurk! Wat een bijzonder en mooi moment! Lees onze tips voor hulp!

1. Pinterest is your friend

Wanneer je echt nog in de oriënterende fase zit, dan kan het heel fijn zijn om te starten met het in beeld brengen van jouw voorkeuren. Je kunt hier het beste Pinterest voor gebruiken. Maak enkele privéborden aan waar je al jouw favoriete bruidsjurken en decoratie op kunt pinnen. Heb je meerdere smaken, maak dan ook meerdere borden. Langzaam zullen er op deze manier moodboards ontstaan. Dit werkt heel fijn en geven jou een beeld van jouw voorkeur en smaak. Je kunt deze moodboards trouwens ook heel fijn gebruiken voor bijvoorbeeld de keuze van de bloemen. Neem je moodboard lekker mee naar de bloemenwinkel; de bloemist kan hier perfect op inspelen!

2. Maak op tijd een afspraak in de winkel

Zorg dat je op tijd een afspraak plant voor de eerste keer trouwjurken passen. Je mag hierbij denken aan zo’n 8-9 maanden voor je trouwdatum. Het is namelijk behoorlijk druk in trouwwinkels, dus het is verstandig om niet tot het laatste moment te wachten. Behalve de drukte moet er wellicht ook nog het een en ander aan je jurk gebeuren en dat heeft ook tijd nodig. En tot slot kan het natuurlijk ook gebeuren dat je niet direct in de eerste winkel slaagt, dus dan heb je nog voldoende tijd om een nieuwe winkel uit te zoeken voor een bezoek.

3. Doe live inspiratie op

Een trouwbeurs bezoeken is absoluut een aanrader. Je krijgt hier vele jurken te zien inclusief merk en naam, zodat je de jurk online thuis kunt opzoeken. Vervolgens kun je navragen of de betreffende jurk in jouw trouwwinkel beschikbaar is om te passen. Daarnaast is het sowieso erg leuk om een trouwbeurs te bezoeken, je doet hier ook veel inspiratie op voor de trouwauto, bedankjes voor de gasten, enzovoorts.
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart