Formele bruiloft uitnodiging, wat zijn de etiquette?

Hebben jullie een zwak voor etiquette en willen jullie het helemaal volgens de regels aanpakken? Dan hebben we in deze blog een aantal tips voor een formele bruiloft uitnodiging. Als jullie kiezen voor een formele uitnodiging past dit natuurlijk beter bij een formeel huwelijk. Ga dus helemaal in stijl en laat je gasten ook in stijl komen door een dresscode op de kaart te zetten. Wat erg goed past bij een formeel huwelijk is black tie of nog beter: white tie. Lees hier meer over de dresscodes!

formele bruiloft uitnodiging

Begin bij de hoofdlijnen van jullie dag

De officiële uitnodiging van jullie huwelijk wordt 6 tot 8 weken voor de grote dag verstuurd. Voordat jullie de uitnodiging sturen is het handig als jullie in grote lijnen al weten hoe jullie dag eruit gaat zien. Dit is uiteraard van belang omdat jullie de tijden en locaties moeten vermelden. Daarnaast is het ook goed om te weten wat voor stijl jullie hanteren. Deze stijl kunnen jullie laten doorklinken in de uitnodiging en eventueel de menukaart en de bedankkaartjes. Al deze kaarten kunnen jullie bestellen bij Kaartje2go en zelfs nog in exact dezelfde stijl.

De gastenlijst

De tweede stap is het opstellen van de gastenlijst. Als jullie weten hoeveel gasten er komen dan is het ook een stuk makkelijker om jullie bruiloft te regelen. Voor het versturen van de bruiloft uitnodiging is het gebruikelijk om een onderscheid te maken tussen de daggasten, avondgasten en receptiegasten. Vroeger was het gebruikelijk dat de moeder van de bruid de gastenlijst opstelde, maar waarschijnlijk is dat iets te ouderwets. Stel dus lekker zelf de gastenlijst samen en maak een aparte lijst van dag-, avond- en receptiegasten.

formele bruiloft uitnodiging

Tekst trouwkaart

Als jullie het echt volgens de etiquette willen doen dan kondigen jullie ouders het huwelijk aan. Een ander gebruik is dat diegenne die de bruiloft financieren als eerste worden genoemd. Zijn de hoofdsponsoren van de bruiloft de ouders van de bruid, dan is de eerste zin:

De heer en mevrouw Janssen 

Kondigen met vreugde het huwelijk aan van hun dochter en aanstaande schoonzoon

JULLIE NAMEN

Vinden jullie dit een beetje vreemd dan is de volgende regel volgens de etiquette dat altijd eerst de naam van de bruid wordt vermeld. In dat geval kunnen jullie de tekst beginnen met:

Bianca Zegers en Hein Schippers hebben hierbij het grote genoegen om u, mede namens wederzijdse ouders, van harte uit te nodigen op hun voorgenomen huwelijk.

Maak je geen zorgen over de rest van de tekst. Op onze website hebben we genoeg voorbeelden.

Overige informatie bruiloft uitnodiging

Na de aanhef volgt de tijd, datum en plaats van de huwelijksvoltrekking, de receptie en het feest. Maak voor elke ‘soort gast’ een aparte tekst. Een voorbeeld van de tekst:

Op vrijdag vier augustus tweeduizendzeventien om twee uur bent u van harte welkom in gemeentehuis te Nijmegen, en bij de receptie naderhand in restaurant NAAM, ADRES, PLAATSNAAM

Andere punten die op de kaart kunnen staan:

  • naam van jullie ceremoniemeester;
  • RSVP;
  • dresscode;
  • cadeautip.

Bij een formele bruiloft uitnodiging worden wordt de namen en adressen van de gasten die jullie uitnodigen met de hand geschreven. Het is volgens de etiquette ‘not done’ om de adressen uit te printen!

Mooie en stijlvolle trouwkaarten bij kaartje2go

Willen jullie een mooie stijlvolle bruiloft uitnodiging, dan kunnen jullie die zeker vinden bij Kaartje2go. Wij hebben prachtige klassieke trouwkaarten. Liever een persoonlijke kaart maken? Bij Kaartje2go kun je zelf je kaart ontwerpen met jullie foto, leuke afbeeldingen en kaders. Als bedankje voor jullie bestelling krijgen jullie de eerste proefdruk en alle enveloppen geheel gratis!

stijlvolle bruiloft uitnodiging
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart