Enveloppen trouwkaart schrijven: wat zijn de etiquette?

Als je de trouwkaarten wilt versturen zijn er een paar regels die gelden voor enveloppen trouwkaart schrijven. Willen jullie het helemaal goed aanpakken? Lees dan onderstaand de enveloppen schrijven etiquette. Wist je trouwens dat als je bij Kaartje2go de trouwkaarten besteld, de enveloppen geheel gratis zijn? Indien gewenst doen we zo ook voor jullie op de brievenbus!

enveloppen trouwkaart

Enveloppen schrijven etiquette

Als je het geheel volgens de etiquette wilt doen, dan schrijf je de enveloppen trouwkaart met de hand. Dit betekent dus geen geprinte stickers met adres. Het is waar, enveloppen schrijven is veel meer werk, maar is het is wel een stuk persoonlijker. Je nodigt immers vrienden, familie en collega’s uit om jouw speciale dag bij te wonen. Volgens de etiquette mag je dan best wat tijd steken in deze uitnodigingen en schrijf je de namen en adressen persoonlijk op de enveloppe.

Enveloppen trouwkaart, wat schrijf je erop?

Hebben jullie genoeg pennen verzameld, jullie vingers even flink gestretcht en zijn jullie klaar voor de enveloppen trouwkaart te schrijven? Onderstaand zullen we jullie laten zien hoe jullie de aanhef op de enveloppen volgens de etiquette behoren te schrijven:

  • Kaarten naar een geheel gezin: Familie Janssen OF Familie B. Janssen (waarbij de letter de eerste letter is van de voornaam van de vader);
  • Getrouwd stel (zonder de kinderen uit te nodigen): De heer en mevrouw Janssen OF Gert en Emmy Janssen;
  • Ongetrouwd stel (samenwonend): A Janssen & R. Friessen OF de namen voluit met achternaam (Arnoud Janssen & Ria Friessen) of alleen de voornamen (Arnoud & Ria);
  • Singles of 1 persoon: De heer L. Friessen of Leo Friessen.

Geen tijd om enveloppen trouwkaart te schrijven?

Hebben jullie een gastenlijst van ongeveer 200 personen dan is het begrijpelijk dat jullie niet alle enveloppen trouwkaart willen schrijven. Kies dan voor de guldenmiddenweg: laat de enveloppen bedrukken en kies voor een mooi en sierlijk lettertype.

enveloppen trouwkaart schrijven

Titels op enveloppen schrijven volgens de etiquette

Titels mogen op de enveloppen vermeld worden. Als jullie het helemaal volgens de etiquette willen doen, dan horen deze er juist bij. Het gaat hierbij om academische en/of adellijke titels. Is een gast in het bezit van beide titels, dan benoem je (behalve als het gaat om een jonkheer) altijd eerst de academische titel, gevolgd door de adellijke titel. Bij een jonkheer wordt eerst deze titel benoemd, gevolgd door de academische titel.

Heeft iemand een adellijke titel dan schrijf je eerst diens voorletters, dan de titel en als laatste de achternaam.
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart