Uitnodiging voor het verlovingsfeest

Is je partner eindelijk op zijn knieën gegaan? Of heb je zelf het heft in handen genomen door ‘de grote vraag’ te stellen? Wie het voortouw ook nam: jullie zijn verloofd! Een verloving is al een stap naar een nieuwe mijlpaal in jullie leven en dat mag best gevierd worden met een feestje. Wil je jullie vrienden op een originele wijze op de hoogte stellen? Maak dan bij kaartje2go jullie persoonlijke uitnodiging voor het verlovingsfeest!

uitnodiging voor het verlovingsfeest

Verlovingsfeest organiseren

De vraag die veel mensen zichzelf stellen is: moet je een verlovingsfeest organiseren? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: alleen als jullie dat zelf willen. De meeste mensen kiezen ervoor om dit niet te doen, maar de afgelopen jaren wordt ook de verloving (groots) gevierd. En waarom zou je dat ook niet doen? Het is een mooie gelegenheid om iedereen op de hoogte te stellen en om zelf al een kleine voorproefje te hebben voor jullie huwelijk. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om al wat ideeën te pitchen over jullie huwelijk en de ervaringen van getrouwde stellen te horen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten: er komt vaak meer kijken bij het organiseren van een huwelijk dan je denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cameraman, de trouwkaarten, de huwelijksvoltrekking zelf, het menu en de decoratie.

Ideeën voor een verlovingsfeest

Willen jullie de verloving vieren? Leuk! Maar dan is nog de vraag: wat gaan jullie doen? Willen jullie het groots aanpakken en een zaaltje afhuren? Of houden jullie het liever klein? Hier wat ideeën voor een klein verlovingsfeestje:

 • Huisfeestje met wat hapjes en drankjes;
 • open huis waarbij mensen langs kunnen komen als ze dat zelf willen;
 • met een groep uiteten gaan;
 • barbecueën of gourmetten.

Wat ook erg leuk is om tijdens het verlovingsfeest te doen is bekend maken wie jullie getuigen worden!

Tips voor een verlovingsfeest

En dan hier nog een paar praktische tips voor jullie verlovingsfeest:

 1. Denk eraan dat de mensen die jullie uitnodigen er ook vanuit gaan dat ze op jullie huwelijk mogen komen!
 2. Weten jullie nog niet precies wie jullie gaan uitnodigen? Kies er dan voor om het klein te houden.
 3. Willen jullie er echt een feest van maken? Zet dan een dresscode op de uitnodiging voor het verlovingsfeest zoals smart casual of casual chique. Op die manier weet je (nagenoeg) zeker dat de gasten feestelijk gekleed zijn om jullie verloving te vieren!

Uitnodiging voor het verlovingsfeest maken

Bij kaartje2go kunnen jullie vast en zeker een ontzettend leuke uitnodiging voor het verlovingsfeest maken. We hebben al tientallen voorbeeldkaarten voor jullie klaarstaan die jullie geheel naar wens kunnen aanpassen. Naast de vrijheid in het maken van aanpassingen ontzettend groot is bij kaartje2go, is het ook super makkelijk om te doen! Jullie kunnen kiezen uit mooie ingetogen kaarten, maar jullie kunnen het ook heel persoonlijk maken door spontane of romantische foto’s erop te zetten. Uitnodiging voor het verlovingsfeest

Verlovingskaart maken

Willen jullie geen verlovingsfeest geven? Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Bij kaartje2go kun je ook leuke verlovingskaarten maken! Een verlovingskaart versturen om jullie verloving aan te kondigen is een leuke en bijzondere manier om iedereen op de hoogte te stellen. In ieder geval stukken leuker dan een e-mail of Whatsapp. En aangezien jullie natuurlijk het nieuws zo snel mogelijk willen delen, hebben we een super snelle service. Voor 20.00 besteld, is de volgende dag op de brievenbus! verlovingskaart maken

De eerste stappen naar het huwelijk

Het verlovingsfeest is de eerst stap naar het huwelijk, maar hierna volgen er nog veel meer. Om je beetje een idee te geven hebben we een aantal punten beschreven waar jullie alvast aan kunnen denken:

 1. Wie gaan jullie vragen als getuigen?
 2. Wie wordt jullie ceremoniemeester of gaan jullie een weddingplanner inschakelen?
 3. Hebben jullie al een voorkeur voor een locatie (kasteel, tuin, zaaltje, bos, strand etc)?
 4. Weten jullie al wanneer jullie willen trouwen (lente, zomer, herfst, winter)?
 5. Prik een trouwdatum (houd rekening met vakanties!)
 6. Bepaal een budget.
 7. Voor inspiratie en meer tips kunnen jullie een trouwbeurs bezoeken.
 8. Verzamel ideeën voor de decoratie en trouwjurk, bijvoorbeeld op Pinterest.
 9. Maak een gastenlijst.
 10. Bedenk wat voor diner jullie willen (buffet of een gangen-diner) en of jullie de drank willen afkopen.Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

 1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
 2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
 3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
 4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart