Trouwkaart tekst: de meest voorkomende tekst- en spelfouten

Als het gaat om de trouwkaart tekst worden veel toekomstige bruidsparen een beetje onzeker. Wat moet er ook al weer op de trouwkaart staan en hoe voorkom je dat je echt niets vergeet? Moet er een formele tekst of een informele tekst op en hoe zit dat met de dresscode? We zullen meteen een aantal onzekerheden wegnemen: de trouwkaart tekst mogen jullie helemaal zelf bepalen. Hetzelfde geldt voor de huwelijksuitnodiging zelf. Het belangrijkste doel van een uitnodiging en de trouwkaart tekst is: zorgen dat jullie gasten er net zoveel zin in krijgen als jullie! Dit kun je voornamelijk bereiken door ervoor te zorgen dat de kaart bij jullie past. Daarnaast is het belangrijk dat alle noodzakelijk informatie vermeld wordt en (niet geheel onbelangrijk) er geen spelfouten zijn!

trouwkaart tekst

Vergeet dit niet op jullie trouwkaart te zetten

Zoals gezegd: jullie mogen helemaal zelf bepalen wat jullie aan tekst op de trouwkaart zetten. Desalniettemin is het wel heel handig om sowieso de volgende punten te vermelden:

 • jullie namen;
 • de datum, tijd en locatie van jullie huwelijksvoltrekking;
 • locaties en tijdstippen van receptie en trouwfeest;
 • RSVP: wie bij kunnen de gasten laten weten of ze komen;
 • cadeautip;
 • eventueel een dresscode.

trouwkaart tekst

Meest voorkomende tekst- en spelfouten bij trouwkaart tekst

 1. Vergeet niet jullie achternamen te vermelden, zodat jullie gasten zich niet kunnen vergissen.
 2. Begin niet alle zinnen hetzelfde zoals met ‘wij’.NIET: Wij gaan trouwen! Wij hebben onze huwelijksvoltrekking op…. Wij zullen het erg leuk vinden als je komt.

  BETER: Op datum, tijdstip geven wij elkaar het jawoord. Aansluitend op de ceremonie is de receptie waarbij je van harte welkom bent. Graag zien we je op onze speciale dag!

 3. Let op hoofdletters en punten. Elke zin, naam van een persoon, naam van een locatie en plaatsnaam begint met een hoofdletter. Vergeet ook niet na elke zin een punt te zetten.
 4. Noteer het tijdstip correct: de correcte manier van een tijdstip vermelden is niet met een dubbele punt tussen de cijfers, maar met een punt. Na de cijfers druk je op spatie en vervolgens schrijf je ‘uur’.NIET: 13:30uur WEL: 13.30 uur
 5. De maanden juist beschrijven: in Nederland worden de maanden van het jaar NIET met hoofdletter geschreven.
 6. Vermeld de adresgegevens van locaties niet in de tekst van de trouwkaart. Je kunt deze gegevens vermelden op de achterkant of op een apart kaartje.
 7. Vergeet niet jullie eigen adres te vermelden, zo geven jullie de gasten de mogelijkheid om later een kaartje te sturen.
 8. Schrijf ‘jawoord’ correct en dus niet ja-woord, maar aan elkaar.
 9. Schrijf niet cadeau tip. Dit is één woord: cadeautip.
 10. Gegevens en informatie ceremoniemeester behoren niet op jullie trouwkaart. Wel kunnen jullie de naam vermelden bij RSVP als jullie gasten hun komst aan de ceremoniemeester moeten doorgeven. Heeft jullie ceremoniemeester daarnaast nog verzoeken aan de gasten of extra informatie (bijvoorbeeld slaapadressen) dan kan dit op een aparte kaart.

TIP: laat jullie tekst altijd even door iemand anders controleren!

Groot aanbod aan trouwkaarten bij Kaartje2go

Voordat jullie aan de trouwkaart tekst gaan beginnen, is het handig als jullie een trouwkaart hebben uitgekozen. Bij Kaartje2go kun je kiezen uit heel veel verschillende trouwkaarten. Van klassiek, tot vintage, casual, romantisch of trouwkaarten met foto. Hier zit vast wel een trouwkaart bij die helemaal bij jullie bruiloft past! Voordat jullie alle honderd huwelijksuitnodigingen gaan versturen is het verstandig eerst een proefdruk aan te vragen. Zeker wanneer jullie een foto op de trouwkaart hebben gezet. De proefdruk is bij Kaartje2go geheel gratis (zelfs zonder verzendkosten)! Meer informatie over punten waarop je kunt letten als je een foto op de trouwkaart zet vinden jullie hier.

Win een bruidstaart

Nog een reden om bij Kaartje2go te bestellen (naast het feit dat we geweldige kaarten hebben en een sublieme service) is dat je kans kunt maken op een gratis bruidstaart! Zo kunnen jullie al meteen flink wat kosten besparen, want een bruidstaart kost al snel €300,-. Schrijf je hier in!
Trouwkaarten maak je gemakkelijk zó

 1. Kies een trouwkaart van hoogstaande designers
 2. Personaliseer je trouwkaart met eigen foto, teksten en/of logo
 3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
 4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je trouwkaart